Multidisciplinair project in de vitale sector

Binnen grote organisaties raakt security alle afdelingen. Je zie het in de administratieve kant, HR kant, privacy, security, ICT security, de business zelf en ook bij locatiebeheerders etc. Projecten van dergelijke omvang worden multidisciplinaire projecten genoemd aangezien er meerdere organisaties nodig zijn om zo'n project te kunnen realiseren. Vaak duren zulke projecten enkele jaren en hebben alle spelers een eigen werkwijze. Dit maakt dergelijk grote projecten dan ook vaak complex. Maar complexiteit ziet Security Adviesgroep juist als een uitdaging!

Security Adviesgroep heeft in opdracht van een groot drinkwaterbedrijf een security baseline opgezet om een groot aantal locaties, verdeeld over 5 provincies, op het vereiste maatregelenniveau te brengen. Aanleiding hiervoor waren de onderkende risico’s waar het drinkwaterbedrijf mee te maken had. Om de locaties en objecten op het gewenste niveau te brengen werd de opdracht gesplitst in twee onderdelen: het eerste deel hiervan was de opzet van een centrale ICT omgeving, een Physical Security Information Management systeem, waar alle applicaties voor de beveiligingssystemen op aangesloten zouden worden. Het tweede deel bestond uit een aanbesteding waarbij het uitgangspunt was dat alle betrokken provincies, en de locaties die binnen de provincies vallen, binnen een aantal jaren aanbesteed zouden zijn. In de basis komt dit neer op de complete beveiliging van zowel bouwkundige als elektronische beveiliging.

Security Adviesgroep beschikt over de expertise om een opdracht met dergelijk grote omvang uit te vragen in de markt. Aan dergelijk grote opdrachten worden hoge eisen gesteld. Dit geldt voor zowel de technische- als de dienstensector. De systemen, technologisch, bouwkundig of organisatorisch, dienen zo ingericht te worden dat ze, naast functioneel gespecificeerd, ook toekomstvast zijn.

Waar kan Security Adviesgroep u van dienst zijn bij multidisciplinaire projecten?
  • Specifieke kennis van de markt over zowel de kansen als de valkuilen.
  • Het zorgen voor zekerheid d.m.v. een ‘proof of concept’. Dit stukje zekerheid wordt erin gebouwd om te garanderen dat de leverancier de goede partij is en de goede, gevraagde systemen aflevert.
  • Er worden hoge eisen gesteld aan de technische oplossingen waarbij gekeken wordt naar toekomstgerichtheid en toepasbaarheid in grote volumes.
  • Complexiteit in organisatie.
  • Complexiteit in gebruik.
  • Onderhoud van langdurige relaties tussen partijen en de verbindende schakel hierin zijn.
  • Niet een technische oplossing, maar geholpen om het hele project op te zetten en uit te kunnen rollen, met de complexiteit van de grote hoeveelheden en aantallen en de omvang van zowel de bouwkundige en elektronische beveiliging.

Wilt u meer weten of heeft u interesse in oriënterend gesprek?   Neem contact met mij op!

Security Adviesgroep

Hoofdkantoor:
Marconistraat 2
3281 NB Numansdorp

Vestiging:
Edvard Munchweg 61
1328 MK Almere
 
Postbus 7335
3280 AC Numansdorp
Nederland
 
info@securityadviesgroep.nl
+31 (0)888 444 000

Periodieke nieuwsbrief

Security Adviesgroep houdt je graag aangesloten op ontwikkelingen rond (fysieke) beveiliging en veiligheid. Ontvang een update met nieuws en ontwikkelingen van de afgelopen periode middels onze periodieke nieuwsbrief.

Meld je hier aan!

Security Adviesgroep BV

Hoofdkantoor:
Marconistraat 2
3281 NB Numansdorp

Vestiging:
Edvard Munchweg 61
1328 MK Almere

+31 (0)888 - 444 000
info@securityadviesgroep.nl

KvK: 58876987

Postadres:
Postbus 7335
3280 AC Numansdorp