Begeleiding beveiligingstechniek Havenbedrijf Moerdijk

Security Adviesgroep is in 2017 gestart met werkzaamheden voor het Havenbedrijf Moerdijk N.V. Het eerste onderwerp wat aangepakt werd was dan ook niet geheel onbelangrijk: de toekomst van het Havenbedrijf. Het eerste project omving de toekomstvisie van het Havenbedrijf op het gebied van beveiliging, welke concreet op papier gezet moest worden. De achterliggende gedachte hierbij was de denkbeeldige stip op de horizon om, op veiligheidsgebied, tot 2030 naartoe te werken.

Nadat deze visie is geformuleerd zijn er in gezamenlijkheid meerdere deelonderwerpen beetgepakt. Hierbij heeft Security Adviesgroep een interim projectmanagementrol op zich genomen waarbij meerdere projectwerkzaamheden op het gebied van beveiliging en veiligheid zijn vervuld of reeds in gang gezet:

  • Als eerste een aanbesteding van de inrichting van de oude meldkamer met het oog op een toekomstgerichte inrichting waarbij een nieuw Security Management Systeem (SMS) is ontwikkeld, ingericht en geïmplementeerd.
  • Hierna is een Europese aanbesteding opgestart voor beveiligingsdiensten en beveiligingstechniek. Eén van de aandachtsgebieden van de toekomstvisie 2030 is de slagzin: ‘Je komt er wel op, maar niet ongezien vanaf’. Hierbij zijn de specialisten van Security Adviesgroep verantwoordelijk geweest voor de voorbereiding, het in de markt zetten, en de beoordeling van de aanbesteding.
  • Na de uitvoer van deze twee aanbestedingen is Security Adviesgroep werkzaam gebleven bij Havenbedrijf Moerdijk voor o.a. contractmanagement op de aanbesteding met de percelen beveiligingstechniek en beveiligingsdiensten en als inhoudsdeskundige en adviseur op de vervanging van alle beveiligingstechniek. SAG is hierbij verantwoordelijk geweest voor de voorbereiding, het in kaart brengen, en de uitvoeringsbegeleiding- en controle voor dit traject.
  • Naast deze begeleiding is Security adviesgroep ook de verbindende schakel op communicatiegebied om alle verschillende partijen en partners aan elkaar te koppelen.
  • In 2020 heeft Security Adviesgroep voor het nieuwe Logistiek Park Moerdijk (LPM), wat in aanbouw is als extensie van de logistieke sector van Havenbedrijf Moerdijk, een concept beveiligingsplan opgesteld. Hierbij is gekeken naar tijdelijke beveiligingsopties die ingezet kunnen worden bij de ontwikkelcellen, die over enige tijd al gerealiseerd zullen worden binnen LPM, terwijl omliggend industriegebied nog braak ligt of in aanbouw is.
  • Met het oog op de toekomst van LPM heeft Security Adviesgroep ook een ontwerp gemaakt voor de basis infrastructuur van het LPM waar in de toekomst bij de aanbouw van het LPM alle beveiligingscomponenten aan gekoppeld kunnen worden. Door aan de voorkant van het ontwerp al te denken aan beveiligingsmaatregelen kunnen in de toekomst kosten bespaard worden.
  • Als laatste is Security Adviesgroep ook periodiek adviseur voor relevante veiligheidsonderwerpen van Havenbedrijf Moerdijk.

"Samenwerking in de veiligheidsketen zorgt voor een veilig en werkbaar gebied, zowel voor de medewerkers van de bedrijven als voor de bezoekers van onze haven en het bedrijventerrein."


Wilt u meer weten of heeft u interesse in oriënterend gesprek?   Neem contact met mij op!

Security Adviesgroep

Hoofdkantoor:
Marconistraat 2
3281 NB Numansdorp

Vestiging:
Edvard Munchweg 61
1328 MK Almere
 
Postbus 7335
3280 AC Numansdorp
Nederland
 
info@securityadviesgroep.nl
+31 (0)888 444 000

Op de hoogte blijven van onze nieuwtjes?

Periodieke nieuwsbrief

Security Adviesgroep houdt je graag aangesloten op ontwikkelingen rond (fysieke) beveiliging en veiligheid. Ontvang een update met nieuws en ontwikkelingen van de afgelopen periode middels onze periodieke nieuwsbrief.

Meld je hier aan!

Security Adviesgroep BV

Hoofdkantoor:
Marconistraat 2
3281 NB Numansdorp

Vestiging:
Edvard Munchweg 61
1328 MK Almere

+31 (0)888 - 444 000
info@securityadviesgroep.nl

KvK: 58876987

Postadres:
Postbus 7335
3280 AC Numansdorp