Aanpak fraude blijft lijden onder lage prioriteit

Op donderdag 28 september zijn we met diverse beveiligingsprofessionals aangesloten bij de Security Sessie van het SecurityAdvies-Platform. De periodieke sessies worden altijd goed bezocht door een publiek uit zowel de private als de publieke sector. Vier deskundige sprekers belichten vervolgens een kwestie vanuit verschillende gezichtspunten. Afgelopen week waren de onderwerpen: grote schade door valse documenten, wat je wel en niet mag als particulier recherchebureau en de digitale transitie van de Nationale Politie.

In het digitale tijdperk spelen papieren documenten nog altijd een belangrijke rol. Denk maar aan identiteitsbewijzen als een paspoort of een werkvergunning. Er worden verschillende technieken gebruikt om dit soort documenten tegen namaak of vervalsing te beschermen. Dat wil echter nog niet zeggen dat iedereen in staat is om vervalste documenten als zodanig te herkennen. De consequenties van documentvervalsing kunnen ernstig zijn. Bedrijven krijgen soms tonnen aan boetes als blijkt dat zij illegale werknemers in dienst hebben genomen op grond van vervalste werkvergunningen.

Wat een particulier rechercheur mag en niet mag
Wie slachtoffer wordt van een geweldsmisdrijf kan rekenen op de toegewijde inzet van de politie. Mensen die getroffen zijn door de één of andere vorm van fraude ook, maar die kunnen daarnaast aankloppen bij een particulier recherchebureau. Wico Verbaan vertelde namens Restment tijdens de presentatie wat klanten mogen verwachten van zo’n bedrijf. Ook legde hij uit wat juist niet verwacht mag worden van een particulier recherchebureau. Er is een duidelijk normenkader waarbinnen deze bedrijfstak opereert.

Bestrijding internetcriminaliteit door de politie
De laatste sessie werd verzorgd door twee sprekers die ingingen op het project Centurion van de Nationale Politie. Dat heeft tot doel om de zich snel ontwikkelende internetcriminaliteit in te dammen. Een groot probleem daarbij is dat de politie van oudsher georganiseerd is om traditionele criminaliteit op lokaal niveau te bestrijden.

Lees het uitgebreide verslag op Beveiligingnieuws.nl.

Security Adviesgroep

Hoofdkantoor:
Marconistraat 2
3281 NB Numansdorp

Vestiging:
Edvard Munchweg 61
1328 MK Almere
 
Postbus 7335
3280 AC Numansdorp
Nederland
 
info@securityadviesgroep.nl
+31 (0)888 444 000

Periodieke nieuwsbrief

Security Adviesgroep houdt je graag aangesloten op ontwikkelingen rond (fysieke) beveiliging en veiligheid. Ontvang een update met nieuws en ontwikkelingen van de afgelopen periode middels onze periodieke nieuwsbrief.

Meld je hier aan!

Security Adviesgroep BV

Hoofdkantoor:
Marconistraat 2
3281 NB Numansdorp

Vestiging:
Edvard Munchweg 61
1328 MK Almere

+31 (0)888 - 444 000
info@securityadviesgroep.nl

KvK: 58876987

Postadres:
Postbus 7335
3280 AC Numansdorp